Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξελίξεις στον Νίγηρα: Έκλεισαν τον εναέριο χώρο οι πραξικοπηματίες – Επικαλούνται απειλή στρατιωτικής επέμβασης

Στον Νίγηρα, οι επικεφαλής του πραξικοπήματος ανακοίνωσαν ότι κλείνει ο εναέριος χώρος, μέχρι νεοτέρας και επικαλούνται απειλή στρατιωτικής επέμβασης από γειτονικές χώρες.

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Χούντας τονίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή – και όποια απόπειρα παραβίασης του εναέριου χώρου.

Αργά το βράδυ της Κυριακής έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι χώρες της δυτικής Αφρικής, ζητώντας την απελευθέρωση του προέδρου Μπαζούμ σε διάστημα μίας εβδομάδες και την επαναφορά του στη θέση του, απειλώντας ακόμη και με επέμβαση σε διαφορετική περίπτωση. Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των χωρών της EKOWAS θα συναντηθούν την επόμενη Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στη Νιαμέι τώρα οι πραξικοπηματίες έγιναν δεκτοί με επευφημίες από 30.000 υποστηρικτές τους σε εκδήλωση στο στάδιο της πρωτεύουσας. Πολλοί κρατούσαν και ρωσικές σημαίες, ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της Γαλλίας.

Η Γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, προειδοποιώντας όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς το Νίγηρα να το αποφύγουν.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κλειώ Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More