Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΣ Μολάων: Πεζοπορική εξόρμηση στον Ταΰγετο

Πεζοπορική εξόρμηση στον Ταΰγετο οργανώνει την  Κυριακή (3/12) ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑΛ). Η ομάδα θα κινηθεί συγκεκριμένα στη διαδρομή Πηγή Μαγγανιάρη – Αναβρυτή, που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 το οποίο διατρέχει την Πελοπόννησο.

Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 5, ενώ ο βαθμός δυσκολίας χαρακτηρίζεται Α+, σε μια υψομετρική διαφορά της τάξης των 600 μέτρων. Η δράση ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Η διαδρομή κινείται στις ανατολικές πλαγιές του Ταϋγέτου όπου αναπτύσσεται η ζώνη των ορεινών κωνοφόρων, με κυρίαρχα είδη το μαυρόπευκο, το έλατο και τον κέδρο. «Σε ορισμένα σημεία του μονοπατιού που η πυκνή βλάστηση αραιώνει, έχουμε την ευκαιρία είτε ν’ ατενίσουμε προς τον κάμπο του Ευρώτα είτε να θαυμάσουμε τις εντυπωσιακές πτυχώσεις και τα επιβλητικά ζωνάρια των ανατολικών πλαγιών του βουνού», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Η συνάντηση έχει οριστεί στο σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό) στους Μολάους και ώρα 7:00 πμ της Κυριακής, απ’ όπου οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν με ΙΧ και ταξί προς Μαγγανιάρη.

Για τη συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές της εξόρμησης, Δημήτρη-Μύρωνα Λιάρο (6938426877) και Γιώργο Τάντουλο (6982077826).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More