Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέκταση του ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά Αμαλιάδας

Την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο: «Επέκταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) ΠΕ Ηλείας», ενέκρινε ομόφωνα κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου.

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 18,3 εκατ. ευρώ περίπου, αναμένεται να γίνει στον υφιστάμενο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Ν. Ηλείας που λειτουργεί στη θέση Τριανταφυλλιά του δήμου Ήλιδας και σε αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με την απόφαση, η δημιουργία νέας λεκάνης έκτασης 37,5 περίπου στρ., στην οποία θα δημιουργηθεί μονάδα συλλογής και διαχείρισης των παραγόμενων από το ΧΥΤ στραγγισμάτων, δίκτυο διαχείρισης όμβριων υδάτων, δίκτυο συλλογής βιοαερίου και πυρσός καύσης, καθώς και λοιπά έργα υποδομής.

Όπως αναφέρεται στη νέα λεκάνη θα μεταφέρεται και θα διατίθεται το μη αξιοποιήσιμο κλάσμα από τη Μονάδα Μηχανικής Διαλογής, τη Μονάδα Αναερόβιας Χώνευσης και τη Μονάδα Αερόβιας Βιολογικής Επεξεργασίας – Κομποστοποίησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More