Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Αυγενάκη στο ΑΠΘ και στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ στη Θέρμη

Συνεχίζεται η περιοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία.

O Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το πρωί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Θέρμη.

Έρευνα, καινοτομία, εκπαίδευση, ανάπτυξη και πάνω απ’ όλα συνεργασία όλων των φορέων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο συγκεκριμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, το οποίο διατηρεί δύο ιστορικές σχολές, αυτή τη Γεωπονίας αλλά και της Δασολογίας, οι οποίες χρονολογούνται από το 1930.

Όπως είπε ο κ. Κωβαίος συμβάλλουν ιδιαίτερα στην αγροτική ανάπτυξη και τη συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, παρέχοντας φυσικά τεχνογνωσία στον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς, αναφέρθηκε στους επιπλέον 2100 νέους αγρότες αλλά και στο πρόγραμμα για το 2024, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει πάρα πολύ σύντομα, αυξάνοντας τον αριθμό των νέων αγροτών και με αποφοίτους από τις πανεπιστημιακές σχολές.

Βασικό «όπλο», όπως είπε ο κύριος Αυγενάκης είναι οι γνώσεις και η κατάρτιση και όχι οι παχυλές επιδοτήσεις.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More