Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Αγιάς

Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τους Γρ. Γκουντόπουλο, Β. Έξαρχο και Μ. Τολίκα και τους Χρ. Γιαννουλέα, Α, Τσιώνη και Μ. Βαβδινό της τοπικής οργάνωσης Αγιάς συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα και εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών του Δήμου Αγιάς. Η συνάντηση έγινε με σκοπό τη συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα της περιοχής. 

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ “η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο εμπόριο αρκετών προϊόντων λόγω της πανδημίας του COVID 19 και του πολέμου στην Ουκρανία. Με πρόχειρες, αποσπασματικές και άδικες αποφάσεις έχει προκληθεί ένα αλαλούμ σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αποφάσεις οικονομικής στήριξης για τους παραγωγούς αρκετών αγροτικών προϊόντων ( μήλα, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, σταφύλια, αμύγδαλα, καρύδια κλπ) είναι αλλοπρόσαλλες και ως εκ τούτου είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση στην ύπαιθρο”.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση και για την ανάγκη βελτίωσης του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου που λόγω της κλιματικής κρίσης είναι ζήτημα μεγίστης προτεραιότητας για τη χώρα και τους αγρότες.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι: “Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τους αγώνες των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, πάταξη των ελληνοποιήσεων και ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων και βελτίωση του συστήματος ασφάλισης, έγκαιρη αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ 2023 – 2027, μείωση της γραφειοκρατίας στην υλοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων (σχέδια βελτίωσης, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, νέοι αγρότες), έγκαιρη πληρωμή των διαφόρων ενισχύσεων, στήριξη των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών προκειμένου να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More