Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Νικ. Χαρδαλιά στο δήμαρχο Βόλου

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, που επισκέφθηκε το Βόλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βόλου.

«Οι κ.κ. Μπέος και Χαρδαλιάς, που συνδέονται με μια σχέση φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης, είχαν μια κατ’  ιδίαν συζήτηση και αμέσως μετά προχώρησαν σε δηλώσεις.

Η δήλωση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου

«Ηταν μια εθιμοτυπική συνάντηση. Με τον υφυπουργό έχουμε σχέσεις από το παρελθόν. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί εκτός από την αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό. Είναι πρακτικός και ουσιώδης, όπως εγώ, αφήνει την γραφειοκρατία στην άκρη και είναι λειτουργικός και δίνει λύσεις. Για όλα αυτά τον εκτιμώ ιδιαίτερα.

Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον τόπο μας και εν όψει εκλογών, που απασχολούν τον απλό πολίτη, αλλά και όλους μας, όπως ότι η πατρίδα μας πρέπει να συνεχίσει και να έχει κυβέρνηση μετά την 21η του μηνός, όποια κι αν είναι αυτή. Εγώ δεν θα πω ποια, δεν είμαι ούτε από εδώ, ούτε από εκεί, αλλά αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει στον κόσμο: ότι η πατρίδας μας πρέπει να κυβερνηθεί και αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Σε ερώτηση αν τέθηκαν θέματα που απασχολούν την πόλη, ο κ. Μπέος δήλωσε:

« Όλα αυτά θα τεθούν μετά τις εκλογές. Εγώ ξέρετε όταν βρίσκομαι με κάποιο αρμόδιο, επικεφαλής, υπουργό, στέλεχος, δεν χάνω την ευκαιρία  να το εκμεταλλευτώ και δεν είναι τίποτα παρά για τα συμφέροντα της πόλης. Συζητήσαμε, μακάρι να παρέμενε στην Πολιτική Προστασία να μας λύσει το θέμα της Πυροσβεστικής. Πάντως θα το λύσουμε δυναμικά, όπως λύνουμε όλα τα άλλα θέματα»

Η δήλωση του υφυπουργού, Νίκου Χαρδαλιά

«Είναι πάντα χαρά μου  να βρίσκομαι με τον Δήμαρχο. Οι σχέσεις μας είναι βαθιά αυτοδιοικητική  και φιλική και χαρακτηρίζεται από την αυθεντικότητα και την αμεσότητα που έχουμε επιλέξει στη ζωή μας να λύνουμε τα προβλήματα.

Όλοι μας ξέρουμε ότι οι πολίτες μας κρίνουν από το αποτέλεσμα. Ούτε για το πόσο αναλυτικοί είμαστε, ούτε για το πόσο προσπαθούμε να περιοριστούμε σε διαδικασίες και να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα της κοινωνίας. Προφανώς συζητήσαμε ,και συζητάμε τακτικά, με τον Δήμαρχο τα προβλήματα της περιοχής. Ο Βόλος έχει το προσωπικό στίγμα του Δημάρχου και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ένα άνθρωπο που μοχθεί καθημερινά, οι προτεραιότητές του είναι στην ίδια την κοινωνία, στους ίδιους τους πολίτες και στο μέτρο που μπορούμε θα παρέμβουμε για να ξεπεράσομε γραφειοκρατικές διαδικασίες. που κατά καιρούς μας πληγώνουν.

Ξέρει ότι έχει ένα πολύτιμο σύμμαχο, η κυβέρνηση είναι δίπλα στην προσπάθειά του.

Από εκεί και πέρα εμείς συνεχίζουμε την δική μας προσπάθεια, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, να έχει σταθερή κυβέρνηση. Αυτά τα τέσσερα χρόνια αντιμετωπίσαμε κρίσεις, που δεν αντιμετώπισαν όλες μαζί οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών,  η χώρα μας στάθηκε όρθια, συνεχίζει να παράγει πλούτο και παρά τα όποια λάθη νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι την επόμενη τετραετία, δείχνοντάς μας την εμπιστοσύνη του ο ελληνικός λαός, να συνεχίσουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ο στιβαρός ηγέτης που μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Συνεχίζουμε βήμα – βήμα, χωριό – χωριό, πόλη – πόλη, σε όλη την Ελλάδα δίνοντας το μήνυμα της ανάγκης η χώρα να συνεχίσει την πορεία της».

Για το θέμα της Πυροσβεστικής

Σε συγκεκριμένη ερώτηση για το θέμα της Πυροσβεστικής ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Είναι ένα θέμα το οποίο είχαμε τρέξει πολύ με τον Δήμαρχο, ήμασταν σε μια τελική φάση όπου προχωρούσαν τα παράλληλα ΣΔΙΤ και θεωρώ ότι οι μικρές καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει θα λυθούν από το αρμόδιο υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος είναι εδώ για να δώσει ρυθμό και να παρέμβει με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο ώστε να δρομολογηθούν τα πάντα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More