Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Απειλητικό μήνυμα κατά της μητέρας του κατηγορούμενου – «Θέμα χρόνου» νέες συλλήψεις

Απειλητικό μήνυμα δέχτηκε η μητέρα του 18χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα. Η οικογένεια, επιβεβαίωσε την εξέλιξη, την ώρα που ο 16χρονος αδελφός του κατηγορούμενου έδινε συμπληρωματική κατάθεση. Αύριο απολογείται στον ανακριτή Πειραιά ο 18χρονος.

Δεν ήξερε αυτόν που τού έδωσε τη φωτοβολίδα» κατέθεσε ο αδερφός του κατηγορούμενου

Ο 16χρονος αδερφός του που συγκαταλεγόταν στους προσαχθέντες, έφτασε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τους γονείς και τον δικηγόρο του για τη συμπληρωματική κατάθεση, ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Περιγράφει επίσης ότι είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αδερφός του 18χρονου φέρεται να είπε : «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Στόχος ο καθοδηγητής

Η Αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και το υλικό από τις κάμερες για να φτάσει στον καθοδηγητή των βίαιων επεισοδίων. Στο κάδρο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν

Η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κωνσταντία Δημογλίδουεκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ημέρα μετά τη λίστα με τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παρέδωσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More