Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επεκτείνει το Ισραήλ τα πλήγματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη – Βίντεο ντοκουμέντο από το σχολείο του ΟΗΕ, δεκάδες πτώματα στα ερείπια

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Μέση Ανατολή. Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, έχοντας στο στρόχαστρο τρομοκράτες και υποδομές της Χαμάς. Συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την επιβεβαίωση του ΟΗΕ ότι ένα από τα σχολεία του στη βόρεια Γάζα, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο, χτυπήθηκε το Σάββατο. Οι πληροφορίες από την Χαμάς κάνουν λόγο για 80 νεκρούς.

تليفزيون #فلسطين: مقتل أكثر من 200 في “مجزرة” مدرسة الفاخورة في #جباليا شمالي قطاع #غزة #الحدث pic.twitter.com/VHHMh01X9V

— ا لـحـدث (@AlHadath) November 18, 2023

Φαίνοται πτώματα, ενώ πολλές γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών. Μάλιστα, παιδιά που κατάφεραν να σωθούν διακρίνονται να περπατούν ανάμεσα σε πτώματα.

Ισραήλ: Μπαράζ επιχειρήσεων σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη

«Από το ξημέρωμα, οι άνεμοι στη πόλη Σντερότ είναι πολύ ισχυροί ενώ αναμένονται και βροχές εντός της Κυριακής, με αποτέλεσμα να δούμε τι μορφή θα πάρουν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ» αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη, Γιώργος Σιδέρης. Μέχρι στιγμής, συνεχίζουν το σφυρικόπημα από αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή Ριμάλ που είναι κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι. Οι Ισραηλινοί λένε ότι εντοπίστηκαν και εξοντώθηκαν ανώτερα στελέχη της Χαμάς. Μάλιστα, σε σπίτια τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός και μεγάλος αριθμός ρουκετών.

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για τους ομήρους, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση είπε ότι έχασε επαφή με κάποιες ομάδες που κρατούν ομήρους.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απομάκρυνε τα πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν σήμερα 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείo Αλ Σίφα, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος στη σελίδα της στο Facebook.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Διαβάστε επίσης:

Ζοζέπ Mπορέλ: Οι αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Γάζα πρέπει να εφαρμοστούν

Kατάρ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων, μόνο πρακτικά τα σημεία διαφωνίας

Γάζα: Το δράμα των παιδιών χωρίς σπίτι και οικογένεια – Αναζητούν ασφαλές καταφύγιο

Ο Λευκός Οίκος διευκρινίζει πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More