Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επελαύνει η κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Προβλήματα στα λιμάνια

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, και την Αττική, τις επόμενες ώρες, ενώ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προειδοποιητικό μήνυμα, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, ενώ μπουρίνι έπληξε την Πάτρα με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και την δυνατή βροχόπτωση. Το αποτέλεσμα είναι να έχει προκληθεί διακοπή ρεύματος σε τμήμα του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχουν καταγραφεί 30 κλήσεις για απομακρύνεις δέντρων στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Λόγω θυελλωδών ανέμων δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς και της Κυλλήνης.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας. Οι επιβάτες που είχαν σκοπό να μετακινηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ώστε να ενημερώνονται για το αν και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα απαγορευτικά.

Η δυτική Ελλάδα θα είναι η πρώτη περιοχή που θα δεχτεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, δηλαδή Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα εκεί θα επικρατήσουν, ενώ μπορεί να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά στην Ελλάδα. Θα κρατήσει μέχρι αύριο το βράδυ. Κάποια στιγμή τα μεσάνυχτα θα προκαλέσει και στην Αττική κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες.

Την Κυριακή τα πιο ισχυρά και τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας αλλά και σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Το δεύτερο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι οι πολύ θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο θα είναι εντάσεως 9 μποφόρ και μέχρι το πρωί στο βόρειο Ιόνιο επίσης 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από την Τρίτη το απόγευμα αναμένονται βοριάδες στο Αιγαίο που θα ρίξουν τη θερμοκρασία και θα προκαλέσουν χιόνια σε ημιορεινές περιοχές. Έτσι, η Τετάρτη θα είναι μια κρύα ημέρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More