Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επικοινωνία Μελόνι – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η στήριξη της Ουκρανίας

Σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησαν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλήσει ξανά στις 28 Οκτωβρίου.

Η κ. Μελόνι ανανέωσε την πλήρη υποστήριξη της Ιταλικής Κυβέρνησης προς το Κίεβο στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, στην αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Thanked @GiorgiaMeloni for solidarity and comprehensive support for . Commended government’s allocation of additional €10 million in aid. Mrs. Meloni informed that the issue of providing air defense systems to protect skies is being considered. We discussed #PeaceFormula

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 27, 2022

O πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε στρο Τwitter: «Ευχαριστώ Τζόρτζια Μελόνι για την αλληλεγγύη και την ολοκληρωμένη υποστήριξη στην Ουκρανία. Επαινώ τη χορήγηση από την ιταλική κυβέρνηση πρόσθετης βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η κ. Μελόνι  ενημέρωσε ότι εξετάζεται το θέμα της παροχής συστημάτων αεράμυνας για την προστασία» του ουκρανικού ουρανού. Συζητήσαμε την #PeaceFormula».

Η Μελόνι επανέλαβε την πλήρη δέσμευση της Ιταλίας σε κάθε χρήσιμη ενέργεια για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης για το ουκρανικό έθνος.

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να ταξιδέψει στο Κίεβο και προσκάλεσε τον πρόεδρο Ζελένσκι να επισκεφθεί τη Ρώμη.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More