Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Πρόγραμμα για κατάρτιση ανέργων

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2021-2027», υλοποιεί ως δικαιούχος το «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους μέσω του ΕΣΠΑ.

Αφορά στο πλαίσιο του προγράμματος « Ήπειρος 2021-2027» και βασικός στόχος είναι η προετοιμασία 300 ανέργων, τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Βασικός στόχος είναι η απόκτηση και διεύρυνση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε κλάδους αιχμής της Περιφερειακής Οικονομίας, με προοπτικές απασχόλησης. Η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα Κατάρτισης, 350 ωρών έκαστο (110 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης) που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:

➢ Στελέχη Οργάνωσης και Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Επιχειρήσεων

➢ Στελέχη ορεινού τουρισμού – marketing – συνοδός βουνού και διαχείριση έκτακτων καταστάσεων

➢ Στελέχη επιχειρήσεων τυποποίησης-μεταποίησης-εμπορίας αγροτικών προϊόντων

➢ Στελέχη οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων

➢ Στελέχη επιχείρησης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε από τις 7 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων υπογραμμίζει πως η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στη σχετική ιστοσελίδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More