Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμελητήριο Λάρισας: Ισραηλινό ενδιαφέρον για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων

Το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικού εμπορίου του Ισραήλ για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων εκδηλώθηκε σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας με την υπεύθυνη προμηθειών όλου του ομίλου της Shufersal κ. Galiti Levinsky Kohen, για τo ενδεχόμενο συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Λάρισας η Shufersal, αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στο Ισραήλ, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 18% του συνόλου, με ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 4 δις ευρώ και με περισσότερα από 400 σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Επίσης, διακινεί το 27% της αγοράς σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label).

Η αλυσίδα έστειλε στο Επιμελητήριο Λάρισας κατάλογο με τα παρακάτω προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων, που την τρέχουσα περίοδο ενδιαφέρουν για εισαγωγή από την χώρα μας, κυρίως με ιδιωτική ετικέτα. Πρόκειται για αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (dried fruits and nuts), κονσερβοποιημένα ψάρια όπως σαρδέλες κ.α., προϊόντα χωρίς γλουτένη (Gluten free products), μπισκότα (cookies), αλμυρά σνακ, ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων, βόρακα (Borax) και στρώματα αλλάγματος (Changing mats)

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, όπου απαιτείται πιστοποίηση Κοσέρ για την εισαγωγή προϊόντων, η Shufersal θα βοηθήσει τις εταιρείες για την απόκτηση της σχετικής πιστοποίησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More