Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμελητήριο Λακωνίας: Να παγώσουν οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2023

Επιστολή για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, προώθησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, ζητά απ’ τον Υπουργό, όπως εξετάσει το ενδεχόμενο του παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τουλάχιστον για το 2023, αφού η κρίση, έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα σ’ αυτούς, όπως τονίζει η επιστολή.

Το αίτημα, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

(…) Με την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών, των μη μισθωτών που καταβάλλονται για τον κλάδο της σύνταξης, από την 1/1/2023 έως την 21/12/2024, προσαυξάνονται κατ’ έτος, με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους, όπως και τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών υγειονομικής περίθαλψης.

Στο ήδη δυσχερές οικονομικό κλίμα που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, θα αποτελούσε ισχυρό τριγμό στα θεμέλια του προϋπολογισμού των επιχειρήσεων, με ολέθριες συνέπειες, τόσο στο κομμάτι ρευστότητας, όσο και στο ζήτημα επιβίωσης αυτών. Αναλογιζόμενοι τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν έχουν σχεδόν καθόλου ρευστά διαθέσιμα και οδηγούνται με μαθηματικά βέβαιο τρόπο, στο να έχουν τουλάχιστον μια ληξιπρόθεσμη οφειλή. Ο κίνδυνος κατάρρευσης του μικρομεσαίου επιχειρείν, είναι ορατός, όσο ποτέ άλλοτε, με επιτακτική ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας (…).

Η επιστολή κοινοποιείται στους βουλευτές Λακωνίας, στα Επιμελητήρια της χώρας και στα Μέσα Ενημέρωσης της Λακωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More