Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτήδειοι κλέβουν τις βάνες των γεωτρήσεων – Έκκληση του ΤΟΕΒ Πυθίου-Ορεστιάδας-Βύσσας

Επιδρομή στις δικλίδες  ροής νερού για το πότισμα των αγροτικών εκτάσεων της περιοχής ευθύνης  του ΤΟΕΒ Πυθίου- Ορεστιάδας -Βύσσας παρατηρείται τις δυο τελευταίες εβδομάδες από επιτήδειους , κάτι που έχει θορυβήσει την διοίκηση του Οργανισμού.

Ήδη  έχουν κλαπεί πάνω από 100 βανάκια όπως τα ονομάζουν, νούμερο ενδεικτικό αφού δεν έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος σε όλες τις γεωτρήσεις του συγκεκριμένου ΤΟΕΒ και σε μια έκταση 80.000 στρεμμάτων.

Ο αριθμός των βανών αυτή τη στιγμή αγγίζει τις 12.000 και με την ολοκλήρωση των εργασιών σε όλο το δίκτυο θα φθάσει τις 20.000 βάνες, έργο, που ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ.

Ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Κώστας Μαλούσης  μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι η έξαρση αυτή συμβαίνει σε μια εποχή που οι αγρότες δεν κυκλοφορούν στα χωράφια , η έκταση είναι τεράστια και είναι αδύνατο να ελεγχθεί από την αστυνομία, καταγγελίες έχουν γίνει , αλλά αν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί θα είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν διότι ο προϋπολογισμός του Οργανισμού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές.

Τα μικρά αυτά βανάκια  είναι κατασκευασμένα από μπρούντζο,  υλικό βαρύ και προτιμητέο από τους επίδοξους κλέφτες, οι οποίοι το μεταπωλούν. Επειδή δε έχουν πρόσφατα  παραδοθεί στην λειτουργία είναι καινούργιοι μηχανισμοί.

Η διοίκηση  του Οργανισμού ενώ ψάχνει να βρει λύση ταυτόχρονα, κάνει έκκληση στους κατοίκους που πιθανά εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις να επικοινωνούν με τον ΤΟΕΒ  στο 2552027544 ή   στα κατά τόπους ΑΤ Ορεστιάδας ,  Διδυμοτείχου καθώς και  στο δασαρχείο Διδυμοτείχου.

Κώστας Μαλούσης διευθυντής του ΤΟΕΒ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More