Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: “Η 110 Π.Μ έχει μετατραπεί σε αμερικανονατοϊκή βάση”

Τη λειτουργία της 110 ως κόμβο υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, υπενθυμίζοντας ότι από αυτή επιχειρούν – από το Νοέμβρη του 2022 – 8 UAV τύπου «MQ-9REAPER» της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

“Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροχήματα έχουν εμβέλεια ως 1.800 χιλιόμετρα και αυτονομία 40 ώρες πτήσης. Μπορούν έτσι να επιχειρούν σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατ. Ευρώπη και πάνω από την Ουκρανία, μια ανάσα από Ρωσία και Λευκορωσία. Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη φιλοξενία των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC – 135, καθώς και των επανδρωμένων κατασκοπευτικών GLOBAL HAWK” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ) υπογραμμίζει τον κίνδυνο στοχοποίησης της Λάρισας, καταγγέλει και διαμαρτύρεται “για τη μετατροπή της 110 Π.Μ., αλλά και όλης της Θεσσαλίας σε αμερικανονατοϊκή βάση”.
Καλεί, επίσης τα μέλη, τους φίλους, τον λαό της πόλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 18:30 στο Αρχαίο Θέατρο που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More