Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Απάντηση στη διοίκηση για τις ελλείψεις προσωπικού

Άμεση ήταν η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου προς τη διοίκηση, σχετικά με την ενημέρωση που πραγματοποίησε για τις προσλήψεις προσωπικού και τις προκηρύξεις τον τελευταίο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν ως προς τις ελλείψεις που παραμένουν σε ιατρικό προσωπικό (38) και στους νοσηλευτές (40) και στις ειδικότητες που λείπουν εντελώς από το Νοσοκομείο, όπως και τα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις που η λίστα αναμονής φτάνει και τους 4 μήνες .

Δηλώνουν ότι αν και υπήρξαν οι προσλήψεις που αναφέρει η διοικήτρια ,Αφροδίτη Αγγέλη, δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση πόσοι γιατροί έχουν αναχωρήσει για διαφόρους λόγους τα τελευταία χρόνια, ενώ συνεχίζουν, ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με όλο το επικουρικό προσωπικό και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν στις 30-9 και στις 31-12 αντίστοιχα, με κίνδυνο κλείσουν τμήματα και κλινικές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, επίσης, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου ξεκαθαρίζει ότι δεν κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, που βγήκαν στο προσκήνιο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν έχει υπογράψει καμία επιστολή ούτε έχει αποφασίσει αν θα συμμετέχει στην αντιπροσωπία που θα επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό.

Αναφέρει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους βρίσκει σύμφωνους ως προς το αίτημα της στελέχωσης των μονάδων υγείας ωστόσο το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για να καθορίσει τα επόμενα βήματά του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More