Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εργαλείο ειρήνης η διεύρυνση της ΕΕ» – Οι αναρτήσεις του Σαρλ Μισέλ για την άτυπη Σύνοδο στην Αθήνα

«Tα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Μολδαβία έχουν κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά, ιστορία και μέλλον.  Η διεύρυνση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ήπειρό μας. Πρέπει να βρούμε τον δρόμο προς τα εμπρός για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όραμα της Ευρώπης», γράφει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

#WesternBalkans, #Ukraine & #Moldova have a common European heritage, history & future.
#Enlargement remains a top priority for EU -a strong tool to foster peace, security and prosperity on our continent.

We need to find the way forward to make this vision of Europe a reality pic.twitter.com/Hwgy4WqmuJ

— Charles Michel (@CharlesMichel) August 21, 2023

Νωρίτερα από την Αθήνα, ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ευτυχής που συμμετείχε «με τους Προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων σε άτυπη συνάντηση για τη διεύρυνση της ΕΕ μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα απόψε» .

Delighted to join Presidents @ZelenskyyUa, @sandumaiamd and #WesternBalkans leaders for an informal meeting on EU enlargement at PM @kmitsotakis’ invitation in #Athens tonight.

Looking forward to discussions w/ our partners as we enter a new momentum in the enlargement process pic.twitter.com/9Cb7wUA2pl

— Charles Michel (@CharlesMichel) August 21, 2023

«Εισερχόμαστε σε μια νέα δυναμική στη διαδικασία της διεύρυνσης» συμπλήρωσε ο κ. Μισέλ.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε – Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών-μελών της Ε.Ε. της περιοχής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More