Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατική Πρωτομαγιά με μηνύματα κατά της εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε Πύργο και Αμαλιάδα

“Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία… είναι απεργία”. Με αυτό το σύνθημα τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον Πύργο και στην Αμαλιάδα

Η απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στον Πύργο, έγινε στην Πλατεία Σάκη Καράγιωργα (Κεντρική Πλατεία), ενώ μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Καλάκου, στο παλιό νοσοκομείο.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ζωή Τσάση πρόεδρος  του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης, αντιπρόεδρος ΕΚ Αμαλιάδας που τόνισε μεταξύ άλλων ότι :  «Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο.  Όμως χρόνια τώρα η τάξη μας έχει γράψει με το πιο ανεξίτηλο μελάνι του αίματος της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης που καμιά κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να την σταματήσει. Για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More