Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι

Άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Οι συνθήκες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για το επόμενο 10ημερο, καθώς θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στη χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Καλεί δε, κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.

«Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς το επόμενο 10ημερο δε χωράει «ναι μεν αλλά», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More