Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: ΟΧΙ στο χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τη περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων του ΚΕΘΕΑ και συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα για το νέο νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση στο χώρο της ψυχικής υγείας, αλλά και άλλα θέματα, όπως το πρόβλημα της καθυστέρησης της αποκατατάστασης λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Θεραπευτικής Κοινότητας από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της Διοίκησης του ΕΚΛ “είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο προετοιμάζει τη συνένωση όλων των προγραμμάτων της απεξάρτησης σε έναν κοινό Οργανισμό, τον ΕΟΠΑΕ, καταργώντας το ΚΕΘΕΑ, συγχωνεύοντάς το με τον ΟΚΑΝΑ, αλλοιώνοντας έτσι τη θεραπευτική φιλοσοφία των προγραμμάτων και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας είναι αντίθετη και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις διεκδικώντας όχι μόνο την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, όλων των Προγραμμάτων Απεξάρτησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, τη συνέχεια λειτουργίας με Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης αλλά και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για όλες τις μορφές εξάρτησης σε όλη την επικράτεια
“.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ζητά “τη στελέχωση όλων των προγραμμάτων και δομών πρόληψης και απεξάρτησης με όλο το απαιτούμενο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος. Καμία είσοδος ιδιωτών και ΜΚΟ στον χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης . Όχι στο χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης, που μπαίνει στο στόχαστρο με τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ.
Απαιτούμε επίσης την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ στις εγκαταστάσεις του, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Καλούμε τα Σωματεία, τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν αυτές τις εξελίξεις στον χώρο της απεξάρτησης . Να δυναμώσει τώρα η πάλη, ο αγώνας για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά
“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More