Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: Η υπεράσπιση της Γάζας σημαίνει υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης

«Χασάπη της Γάζας» χαρακτήρισε για μία ακόμη φόρα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 39η Υπουργική Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να δικαστεί όπως ο Μιλόσεβιτς.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η υπεράσπιση της Γάζας και της Ραμάλα ισοδυναμεί με την υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης: «Ο χασάπης της Γάζας Νετανιάχου αποκάλυψε ο ίδιος μπροστά στις κάμερες ότι το θέμα δεν είναι η Γάζα ή η Ραμάλα, αλλά η επίτευξη επεκτατικών στόχων. Ως εκ τούτου, η υπεράσπιση της Γάζας και της Παλαιστίνης σημαίνει υπεράσπιση της Μέκκας, της Μεδίνας, της Κωνσταντινούπολης, της Δαμασκού, της Βηρυτού, της Βαγδάτης και άλλων ισλαμικών πόλεων μαζί με την Ιερουσαλήμ».

Ανέφερε δε πώς «αν περιμένουμε να φτάσει η φωτιά, ο πόνος και ο θρήνος στο σπίτι μας, Θεός φυλάξοι, αυτή η φωτιά θα έρθει σίγουρα στο σπίτι μας μια μέρα».

«Αν ενεργήσουμε με την επίγνωση και την ευαισθησία ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με δύο δισεκατομμύρια μέλη από την Ασία μέχρι την Αφρική, από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη, κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει, κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο» πρόσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More