Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την κτιριακή κατάσταση σχολικού συγκροτήματος της Τρίπολης

Ερώτηση στη Βουλή, για την κτιριακή κατάσταση συγκεκριμένων σχολείων της Τρίπολης, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ερώτηση (προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας) έχει να κάνει με τα κτίρια που στεγάζουν το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης, το 3ο ΕΠΑΛ (νυχτερινό), το ΔΙΕΚ Τρίπολης, το σχολείο της 2ης ευκαιρίας και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρίπολης,

Όπως αναφέρουν οι Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης, (…) η κατάσταση του κτιρίου εγκυμονεί κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς (…).

Η ερώτηση, περιγράφει την εικόνα του κτιριακού συγκροτήματος ως εξής:

  (…) Υπάρχουν εκτεταμένες φθορές, κατά καιρούς έχουμε πτώσεις επιχρισμάτων και τσιμεντένιων αντικειμένων με κίνδυνο να τραυματιστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σοβαρός κίνδυνος υπάρχει με τις τσιμεντένιες υδρορροές που έχουν υποχωρήσει  πολλά κομμάτια (είναι εμφανή τα πλέγματα του οπλισμού). Ακριβώς κάτω από αυτές έχουν τοποθετηθεί κορδέλες σήμανσης.

  Όταν υπάρχει κακοκαιρία και σχετικά μεγάλη ποσότητα βροχής, σε πολλά σημεία εντός του κτιρίου, κυρίως σε εργαστηριακούς χώρους, εισέρχεται νερό και δημιουργούν προβλήματα τόσο στον υπάρχοντα εξοπλισμό αλλά και στη διεξαγωγή του ίδιου του μαθήματος.

  Στο κτίριο δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας προσεισμικός έλεγχος και με βάση την κατάσταση των κτιρίων ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και με μιας μικρής κλίμακας σεισμού (…).

Οι βουλευτές αναφέρουν, ότι το θέμα το γνωρίζουν οι υπηρεσίες του δήμου της Τρίπολης, αλλά και τα στελέχη των ΚΤΥΠ Α.Ε..

Ρωτούν, για τα μέτρα που θα παρθούν για την ανακατασκευή του συγκροτήματος, ενώ προτείνουν και την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More