Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τις προσλήψεις ιατρών στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης

Ερώτηση για τις θέσεις των γιατρών στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αρκαδίας , Γιώργος Παπαηλιού, που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Οι βουλευτές, μιλούν για κενές θέσεις ιατρών και ιδίως ακτινολόγων, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μεταξύ, άλλων, η ερώτηση αναφέρει: “Η έλλειψη ή η ανεπαρκής στελέχωσή του με ιατρούς έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση του νοσοκομείου, οδηγώντας σε αδυναμία αντιμετώπισης όλων των περιστατικών και κάλυψης των εφημεριών. Έτσι, περιστατικά παραπέμπονται ή διακομίζονται αλλού. Εξάλλου, ιατροί σημαντικών ειδικοτήτων, όπως αυτών των χειρουργού, ουρολόγου, ορθοπεδικού, παθολόγου, ακτινολόγου κλπ., βρίσκονται «ένα βήμα» πριν τη συνταξιοδότηση, με συνέπεια, αφενός τα κενά που υπάρχουν ή επίκεινται, να είναι μεγάλα και αφετέρου το έλλειμμα εμπειρίας που θα προκληθεί να μην καλύπτεται, αν οι αναγκαίες προσλήψεις ή αναπληρώσεις δεν πραγματοποιηθούν αμέσως και πάντως τάχιστα. Η δε λύση των αποσπάσεων ούτε πραγματική λύση είναι ούτε μόνιμη.

Μείζον πρόβλημα για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι η έλλειψη στοιχειωδώς ικανού αριθμού ακτινολόγων. Αυτό έχει ως συνέπεια, η λειτουργία των νευροχειρουργικού, ορθοπεδικού και άλλων τμημάτων να τίθεται εν αμφιβάλλω, αφού, εκτός των άλλων, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω του ότι δεν υποστηρίζονται από εφημερεύοντα ακτινολόγο”.

Οι βουλευτές ζητούν να αναζητηθούν άλλες λύσεις, “έξυπνες” όπως τις χαρακτηρίζουν.

Ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε προσλήψεις ακτινολόγων, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Στην εισήγηση της ερώτησης, τονίζεται η ανάγκη της εξέλιξης του Παναρκαδικού νοσοκομείου, σε τριτοβάθμιο Ίδρυμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More