Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΣΗΕΜ-Θ: Αγαπημένες μουσικές και θέατρο στην πρώτη εβδομάδα του #PRESS_taratsa

Αγαπημένα μουσικά ακούσματα, μια ιδιαίτερη μουσική performance κι ένας θεατρικός μονόλογος ανοίγουν αυτήν την εβδομάδα (11-16 Σεπτεμβρίου 2023) την αυλαία του #PRESS_taratsa, που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στην ταράτσα της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δευτέρα, 11.9.2023: Τρύφωνας live

Ο Τρύφωνας Γέσιος επιφυλάσσει στο κοινό μια διαδρομή στην ελληνική μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα. Ο γνωστός τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τις βασικότερες επιρροές του, το οποίο θα συνδυάσει με δικές του συνθέσεις.

Έναρξη: 20.30, είσοδος ελεύθερη

Τρίτη, 12.9.2023: Tenorman in Concert

Τη «σκυτάλη» παίρνει το επόμενο βράδυ ο διεθνώς βραβευμένος τραγουδιστής και performer, Tenorman. Έρχεται στην ταράτσα της οδού Στρατηγού Καλλάρη μετά τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε φέτος σε Ουζμπεκιστάν, Αλγερία, Λονδίνο και σε όλη την Ελλάδα. Θα ταξιδέψει το κοινό σ’ έναν κόσμο όπου τα τραγούδια εμπλέκονται με το χιούμορ και το αλλόκοτο. Ο Γιώργος Τζιουβάρας ή Tenorman θα ερμηνεύσει δικά του και άλλα αγαπημένα τραγούδια των Radiohead, Queen, Tom Waits και Μάνου Χατζιδάκι, ενώ θα αφηγηθεί χιουμοριστικές και αλλόκοτες ιστορίες αλληλεπιδρώντας με το κοινό.

Έναρξη: 21.00, τιμή εισιτηρίου: 5€

Τετάρτη, 13.9.2023: «Από τον Φρανκ στον Θανάση» – Αλέξανδρος  Καλλιφατίδης

Ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης με την παρέα του θα ξεναγήσει το κοινό σε ηχοχρώματα του κόσμο με τη μουσική παράσταση «Από τον Φρανκ στον Θανάση».

Ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης είναι γιατρός, αλλά περισσότερες από τρεις δεκαετίες δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στο χώρο του τραγουδιού. Έχει εκδώσει προσωπική δισκογραφία, ενώ με ιδιαίτερο ύφος ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια και μουσικές, που αναδίδουν νοσταλγία, κέφι και φρεσκάδα, και προτρέπουν σε διάθεση για χορό.

Tango, flamenco, gypsy jazz, latin, blues και ρετρό ρυθμοί θα «διανθιστούν» με λατρεμένα ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.

Συνταξιδιώτες του Αλέξανδρου Καλλιφατίδη στα ηχοχρώματα του κόσμου θα είναι οι εξαίρετοι μουσικοί: Ανδρέας Ζιάκας στην κιθάρα, Νίκος Κατσαμάγκας στο μπάσο και Βαγγέλης Μπουσμαλής στο ακορντεόν-cajon.

Έναρξη: 21.00

Πέμπτη, 14.9.2023: «Επειδή μου μιλάς», Θεατρικός Μονόλογος

Το thessculture «ανεβάζει» τον θεατρικό μονόλογο «Επειδή μου μιλάς» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κωνσταντινίδη.  Ερμηνεύει η Βάσω Σαπουντζόγλου.

Ο έρωτας, η μοναξιά, η εγκατάλειψη, η προδοσία, η αρρωστημένη λατρεία, η απόρριψη, το ψέμα και αλήθεια αναδεικνύονται μέσα από το κείμενο. Η Βάσω Σαπουντζόγλου υποδύεται μία γυναίκα ερωτευμένη  και προδομένη,  η οποία είναι βυθισμένη στην απελπισία. Παλεύει με πάθος για τον άνδρα που αγαπά, ξέροντας ότι είναι η τελευταία φορά που μιλά μαζί του. Υποκρίνεται,  γελά, μιλά, κλαίει,  ενώ την ίδια στιγμή φαντάζει δειλή και τολμηρή μαζί.

Έναρξη: 21.00, τιμή εισιτηρίου: 5€

Παρασκευή, 15.9.2023: «Τραγούδια με θέα» – Κώστας Πρατσινάκης

Ο Κώστας Πρατσινάκης από την Κρήτη προσγειώνεται στην Ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ και παρουσιάζει τα «Τραγούδια με θέα». Στο πιάνο θα τον «συνοδεύσει» ο Γιώργος Κοκκινάκης.

Έναρξη: 20.30, είσοδος ελεύθερη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More