Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσύ, αν σχεδίαζες τη δική σου πλατεία, πώς θα ήθελες να είναι;

Το Victoria Square Project μας προσκαλεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου στις 19:00 στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αγαπημένου προγράμματος «Πάμε πλατεία;».

Το «Πάμε Πλατεία;» είναι μια σειρά υπαίθριων εργαστηρίων για παιδιά 6-12 ετών πο έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τον δημόσιο χώρο και την αρχιτεκτονική, η οποία λειτουργεί ως εργαλείο συνδιαμόρφωσης και δημιουργίας μέσω διαδικασιών συμμετοχικού σχεδιασμού.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο μπροστά από την Ελπίδος 13 και θα περιλαμβάνει έκθεση των μακετών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και με εκπαιδευτικούς και αρχιτέκτονες που ασχολούνται με το τρίπτυχο Παιδιά – Αρχιτεκτονική – Δημόσιος χώρος και με τον συμμετοχικό σχεδιασμό.

Το «Πάμε Πλατεία;» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις Δάφνη Κρέμα και Μαρίνα Νάκη από τον Μάιο έως των Οκτώβριο του 2021 σε δύο κύκλους. Πραγματοποιήθηκε σε τρεις δημόσιους χώρους του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, τη Φωκίωνος Νέγρη και την Πλατεία Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, παραλλαγές του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος για το έργο «We Apologize» και του «TRiKiKLO».

Εντάχθηκε στον εκπαιδευτικό άξονα «βικΤΩριΑ ΤΩΡΑ» του Victoria Square Project.

Το «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας, έμπνευσης & ενδυνάμωσης για παιδιά και νέους. To «βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, τον δημόσιο χώρο, ό,τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

Συντελεστές

Ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Δάφνη Κρέμα, Μαρίνα Νάκη
Επικοινωνία: Ιωάννα Ντάλη, Άρια Σαρίδη
Διοικητική υποστήριξη: Ηρώ Ζιώζια 
Οπτική εικόνα: Designature

Οι συντελεστές ευχαριστούν τις: Δωροθέα Κρητικού, Έφη Ράμα, Naomi Christophe, Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου

Πληροφορίες παρουσίασης

Παρουσίαση & Συζήτηση : Τρίτη, 5 Ιουνίου 2022, 19:00
Victoria Square Project
Ελπίδος 13, 10434 Αθήνα

Το Victoria Square Project είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης, ένας τόπος συνάντησης της κοινότητας, έναρξης διαλόγου για θέματα που αφορούν την ταυτότητα, τη συνύπαρξη, την ένταξη και τη συνδημιουργία.

Μέγας Δωρητής του VSP είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το επιμελητικό πρόγραμμα του VSP υλοποιείται σε συνεργασία με το Allianz Kulturstiftung.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More