Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωκοινοβούλιο: Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητα ενάντια στην παραπληροφόρηση

Το έργο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης,  θα είναι το κλειδί στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές για την εξάρθρωση της παραπληροφόρησης και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης.

« Το κλειδί είναι η πρόληψη, γιατί όταν κυκλοφορεί παραπληροφόρηση, πολλές φορές είναι πολύ αργά», δήλωσε  ο Jaume Duch, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Δεδομένης πολλές πρόκλησης που θέτει η παραπληροφόρηση και ακόμη περισσότερο η χρήση πολλές Τεχνητής Νοημοσύνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πολλές συμφωνίες που εφάρμοσαν συγκεκριμένη νομοθεσία κατά την τελευταία νομοθετική περίοδο (2019-2024).

Έτσι, ο νόμος για πολλές ψηφιακές υπηρεσίες, ο οποίος υποχρεώνει πολλές γίγαντες του Διαδικτύου να ελέγχουν το περιεχόμενό πολλές στον Ιστό ή ο νόμος περί τεχνητής νοημοσύνης, ο πρώτος στον κόσμο, που θεσπίζει προϋποθέσεις για τη χρήση του και επιτρέπει ή απαγορεύει ορισμένες πρακτικές ανάλογα με τον κίνδυνο που ενέχουν για πολλές πολίτες.

 Όπως τόνισε ο Jaume Duch, πρόκειται για νομοθεσία που, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγει να εξαπλωθεί στον υπόλοιπο κόσμο. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης στις ευρωεκλογές, που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μαδρίτη με τη συνεργασία του RTVE, η Pilar Bernal, επικεφαλής του Ενημερωτικού Ψηφιακού Περιεχομένου στο RTVE, σκιαγράφησε τους βασικούς άξονες της  κάλυψης του RTVE Noticias  ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην ιστοσελίδα, οι χρήστες θα βρουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το τι θα επιλέξουν οι ευρωπαίοι πολίτες και ποιες είναι οι πιο καθοριστικές αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.

 Επιπλέον, θα δοκιμάσει τους χρήστες του με το Euroquiz, ένα παιχνίδι 100 ερωτήσεων που κυμαίνονται από το ποιος είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι να θυμηθεί κάποιες ιστορικές στιγμές των θεσμών, αναδεικνύοντας ολόκληρο το οπτικοακουστικό αρχείο του RTVE.  Το Verifica RTVE  θα καταπολεμήσει τις φάρσες και θα συγκρίνει πληροφορίες. Και με επικεφαλής τους ανταποκριτές του RTVE, η πύλη ειδήσεων θα περιλαμβάνει σε βάθος ανάλυση των κύριων απειλών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκλογές.

Πηγή: RTVE.es 

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More