Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Θλίψη και συλλυπητήρια για τη «βάρβαρη δολοφονία» του Σίνζο Άμπε

«Αυτή η βάρβαρη και άνανδρη δολοφονία του Σίνζο Άμπε συγκλονίζει όλο τον κόσμο» τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της.

Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει: «Ένας υπέροχος άνθρωπος, μεγάλος δημοκράτης και υπέρμαχος της πολυμερούς παγκόσμιας τάξης έφυγε από τη ζωή. Θρηνώ με την οικογένειά του, τους φίλους του και όλο τον λαό της Ιαπωνίας».

 

A wonderful person, great democrat and champion of the multilateral world order has passed away.

I mourn with his family, his friends and all the people of Japan.

This brutal and cowardly murder of @AbeShinzo shocks the whole world. pic.twitter.com/ztSJnlDsi6

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) July 8, 2022

Για «βάρβαρη δολοφονία» ενός «σπουδαίου ανθρώπου» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στο μήνυμά του για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Με βαθιά λύπη έμαθα για τον θάνατο του Σίνζο Άμπε. Δεν θα καταλάβω ποτέ τη βάρβαρη δολοφονία αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Ιαπωνία, οι Ευρωπαίοι θρηνούν μαζί σας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα και την οικογένειά του» σημείωσε στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μισέλ.

 

It is with deep regret that I have learned of the passing of @AbeShinzo

I will never understand the brutal killing of this great man.

Japan, Europeans mourn with you.

My sincerest condolences to his wife and family. https://t.co/AH9JA5s4U0

— Charles Michel (@CharlesMichel) July 8, 2022

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό του λαού της Ιαπωνίας αυτή τη σκοτεινή στιγμή».

«Θλιμμένη και συγκλονισμένη από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στη Νάρα. Τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του και σε όλο τον ιαπωνικό λαό» έγραψε η κα Μετσόλα σε ανάρτησή της στο Twitter.

Για «αποτρόπαια επίθεση» εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Το Βέλγιο στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον λαό της Ιαπωνίας» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More