Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρώπη: Στην Πράγα επεκτείνεται το European Sleeper την άνοιξη – Ακόμη 4 πρωτεύουσες συνδέονται με ανταποκρίσεις στο δίκτυο

Ένα νυχτερινό τρένο που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Βερολίνο μέσω Άμστερνταμ θα επεκταθεί στην Πράγα από την ερχόμενη άνοιξη, ανακοίνωσε η European Sleeper σε δελτίο τύπου την Τρίτη. Στη συνέχεια, τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα συνδεθούν, με τη δυνατότητα να φτάσετε στο Παρίσι και το Λονδίνο από άλλο τρένο από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη La Libre.

Τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή), το τρένο θα αναχωρεί από τις Βρυξέλλες-Midi στις 19:22 για να φτάσει στον Κεντρικό Σταθμό της Πράγας στις 10:56 την επόμενη μέρα. Μεταξύ των δύο σημείων, προγραμματίζονται 17 στάσεις: μία στην Αμβέρσα, επτά στην Ολλανδία, έξι στη Γερμανία και τρεις στην Τσεχία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποκάλυψε η βελγο-ολλανδική εταιρεία.

Η πρώτη αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαρτίου 2024. Το τρένο της επιστροφής θα αναχωρήσει από την Τσεχία στις 18:04 για να φτάσει στις Βρυξέλλες στις 09:27, με δύο στάσεις λιγότερες στη διαδρομή.

Το πρώτο νυχτερινό τρένο που συνδέει το Βερολίνο με τις Βρυξέλλες δρομολογήθηκε στις 25 Μαΐου. Από τότε, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μετέφερε 20.000 επιβάτες. Αρκετά τρένα είχαν όλες τις θέσεις κατειλημμένες κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με το European Sleeper, η προσθήκη των πόλεων της Δρέσδης και της Πράγας θα πρέπει να προσελκύσει πολλούς επιπλέον επιβάτες. “Αναμένουμε περίπου το 40% των επιβατών να μεταβούν σε μία από τις δύο πόλεις. Το υπόλοιπο 60% θα ταξιδέψει σύντομα μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου”, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Κρις Ένγκελσμαν.

Το European Sleeper δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί και προβλέπει σύνδεση Άμστερνταμ-Βαρκελώνη έως το 2025, μια πρωτοβουλία που επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα από τα δέκα πιλοτικά έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των ευρωπαϊκών διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων.

hotnews.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More