Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρώτας Λακωνίας: Πρόβλημα με την διάθεση των μανταρινιών

Πρόβλημα φαίνεται να υφίσταται με την διάθεση των μανταρινιών, τύπου ” Κλημεντίνη ”, στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας. Το θέμα, έθεσε ο δήμαρχος της περιοχής Δήμος Βέρδος, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον αρμόδιο Υπουργό.

Λόγω των καιρικών φαινομένων και της πλημμύρας, φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διάθεση της παραγωγής. Το πρόβλημα, φαίνεται να διογκώνεται, λόγω και της τάσης που καταγράφεται, για την αντικατάσταση της καλλιέργειας με άλλες ποικιλίες.

Ο δήμαρχος ζήτησε να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη της απώλειας και η ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών της περιοχής.

Να σημειωθεί, ότι για το εν λόγω αίτημα, έχουν ήδη ενημερωθεί, μέσω επιστολών του δημάρχου, τόσο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, όσο και ο διευθυντής του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Γιάννης Ασσιούρας.

Ερώτηση στη βουλή έχει καταθέσει για το πρόβλημα και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Στην επαφή που είχε στην Αθήνα, ο δήμαρχος, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έθεσε και το μεγάλο θέμα του αρδευτικού δικτύου, στη θέση ” Μικρά Νιάτα ”, του Αγίου Δημητρίου ( έργο με προυπολογισμό 1,95 εκατ. ευρώ).

Ο δήμος Ευρώτα, έχει αιτηθεί την ένταξη του δικτύου, σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (αφορά υποδομές εγγείων βελτιώσεων).

Αξίζει να τονιστεί, ότι με το συγκεκριμένο έργο, θα αξιοποιούνται ανοίγματα γεωτρήσεων, καλύπτοντα συνολική καθαρή αρδευόμενη έκταση, περίπου 586 στρεμμάτων, νοτιοδυτικά του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.

Για την υλοποίηση του πιο πάνω δικτύου, δεν απαιτούνται χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ευρώτα, ο κ. Γεωργαντάς, αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του έργου και δεσμεύτηκε για την χρηματοδότησή του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More