Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφορεία αρχαιοτήτων Σάμου: Εξειδικευμένο συνεργείο θα απομακρύνει αμίαντο από αποθήκη

Μετά από την διάσταση που έλαβε το θέμα που αφορά στην ύπαρξη φύλλων αμιάντου στη σκεπή αποθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμου, υπήρξε ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για άμεση απομάκρυνσή του από εξειδικευμένο συνεργείο που αναμένεται εντός των ημερών από την Αθήνα.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα έθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση” και η «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, καθώς η αποθήκη βρίσκεται δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, ενώ υπήρξαν και αρκετά δημοσιεύματα μετά από την ευαισθητοποίηση του Θωμά Θυμιανίδη, του Συλλόγου Οικολόγων Σάμου ο οποίος κινητοποίησε τους αρμοδίους.

Μάλιστα στο σχετικό δελτίο τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων εκφράστηκε η απορία για την χρονική στιγμή της καταγγελίας, από την στιγμή που η σκεπή βρίσκεται εκεί επί σειρά ετών. Επίσης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, ειπώθηκε ότι σε όλη την Σάμο είναι πολλά τα κτίρια που έχουν ακόμη σκεπή με φύλλα αμίαντου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More