Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Βαρδουλάκης για Κασσελάκη: Έχει να διαχειριστεί τις προσδοκίες που δημιούργησε – Μπήκε πλέον στο ρινγκ της πολιτικής

Για το πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, την τακτική που οδήγησε στη νίκη και τις αλλαγές που αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησαν στην ΕΡΤ ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας συμφωνώντας ότι η νίκη του τάραξε τα νερά.

«Ήταν μια εντελώς ασυνήθιστη υποψηφιότητα και αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου και των ΜΜΕ. Η εκλογή του πάτησε σε δύο δεδομένα: Ότι οι ανταγωνιστές του είχαν συσσωρεύσει πολύ μεγάλη φθορά απο τις αλλεπάλληλες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ήταν και βαριές και ότι ο ίδιος χτύπησε στρατηγικά στο ότι δήλωσε ότι μπορεί να κερδίσει» δήλωσε εξαρχής ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, αιτιολογώντας την απρόσμενη νίκη του Κασσελάκη στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

Και όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» το γεγονός ότι υποσχέθηκε τη νίκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του έδωσε την ώθηση έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.

Η άνεση στην επικοινωνία και την επαφή του με τον κόσμο αποτέλεσαν ορισμένα από τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον Στέφανο Κασσελάκη (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κασσελάκης πρέπει να διαχειριστεί τις προσδοκίες που δημιούργησε

Σχολιάζοντας την επίδραση Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αντίδραση των άλλων κομμάτων ο κ. Βαρδουλάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από εδώ και μπρος μπαίνει στο ρινγκ της πολιτικής και η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Δεν υπάρχει περίπτωση τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν την ίδια αμηχανία που είχαν απέναντί του οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι και επίσης ο ίδιος έχει να διαχειριστεί τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει και ένα έλλειμμα πολιτικής το οποίο οι πάντες αναγνωρίζουν στιγμή».

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αιφνίδια ενώ η ανέλιξη του στην προεδρία του κόμματος τόσο γρήγορα ήταν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά διεθνώς.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα και την πολιτική που θα κληθεί να ασκήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρδουλάκης δήλωσε ότι «το βασικό είναι να καταλάβεις που είναι οι δυνητικοί ψηφοφόροι σου». Και όπως τόνισε «η συνέπεια και η στρατηγική καθαρότητα επιβραβεύεται»

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στα γραφεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη, με φόντο τη Βουλή (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η στρατηγική καθαρότητα επιβραβεύεται

«Πρέπει να συμβαδίζουν αυτά τα οποία λες με τη γενική τάση της κοινωνίας. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία και γι’ αυτό ο λόγος που είχε το πολύ άσχημο αποτέλεσμα που είχε, είναι ότι η δική του ρητορική δεν συμβάδιζε με την πορεία της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε εκτιμώντας ότι αποκόπηκαν από τον μέσο ψηφοφόρο.

«Ο ίδιος είναι επικοινωνία. Είναι επικοινωνιακός. Η άνεση του Κασσελάκη (σ.σ. με τον κόσμο) είναι τελείως αμερικανική» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Δανίκας εκτιμώντας ότι «το αριστερό έχει τελειώσει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ». Και όπως εκτίμησε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο, αλλά πρέπει να μετακινηθεί προς το Κέντρο και τη Δεξιά.

«Θα συνιστούσα σε όλους όσοι φωνάζουν να σηκωθούν να φύγουν. Ο κ. Κασσελάκης πήρε το κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες. Άρα έχουν ένα φοβερό εγωϊσμό», δήλωσε ο κ. Δανίκας συμπληρώνοντας ότι εικόνα παίζει τεράστιο ρόλο.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More