Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Βαρδουλάκης, σύμβουλος επικοινωνίας: Πιο σταθερή η ΝΔ στην τακτική της – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κάποια μπρος πίσω στην στρατηγική του

Για την τακτική των πολιτικών κομμάτων και τα διλήμματα της κάλπης στην τελική στροφή πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom» ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Πολιτικής Στρατηγικής & Επικοινωνίας επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μια πολύ σταθερή γραμμή σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την αρχή της προεκλογικής πορείας.

Αναλύοντας την τακτική που ακολουθούν τα κόμματα στις εκλογές του 2023 τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της αναφέρονται συνεχώς στα επιτεύγματα τους ως κυβέρνηση, κάνοντας λελογισμένη αυτοκριτική ενώ δεν παραλείπουν να αναφέρονται παντοτε στην επόμενη μέρα και στις προτεραιότητες που έχει αναδείξει ο κ. Μητσοτάκης για την επόμενη τετραετία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση σε ζητήματα επικαιρότητας

Όσον αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πολιτικός αναλυτής τόνισε ότι «έχει κάνει κάποια μπρος – πίσω στη στρατηγική του και κάποιες φορές προσπαθεί να δώσει έμφαση περισσότερο σε ζητήματα επικαιρότητας», καταλήγοντας ότι «προσπαθεί σταθερά να αναδείξει τις αδυναμίες της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδουλάκη «αλλάζει συνεχώς το διακύβευμα των εκλογών από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμώντας ότι αυτό δεν το ευνοεί καθιώς ο κόσμος ψηφίζει με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την πορεία της χώρας, την ατομική και με τη σύγκριση των πρωταγωνιστών.

«Όταν κάθε τρεις και λίγο μπαίνει ένα διαφορετικό θέμα στην πολιτική ατζέντα και τίθεται ένα διαφορετικό δίλημμα για το πώς θα ψηφίσω στις εκλογές, αυτό λειτουργεί μερικές φορές διασπαστικά και το μήνυμα και δεν βοηθάει τόσο αποτελεσματικά την στρατηγική ενός κόμματος» σχολίασε ο σύμβουλος Πολιτικής Στρατηγικής με αφορμή και την πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι δύσκολα θα μετατοπιστούν μαζικά στη μια ή στην άλλη πλευρά

Ειδικότερα τόνισε ότι αν γίνει κάποιο λάθος από τους πολιτικούς αρχηγούς αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε κακό σχεδιασμό σε απελπισία και όχι από γκάφα της στιγμής. «Έχουμε πολύ έμπειρους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Τσίπρας είναι οι εβδομες εκλογές που κάνει ως πολιτικός αρχηγός ενώ έχει διατελέσει πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης είναι εφτά χρόνια αρχηγός και επίσης πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πώς θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα η στάση των αναποφάσιστων ο κ. Βαρδουλάκης εκτίμησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να κινηθούν μαζικά προς μια άλλη κατεύθυνση, γιατί αν μελετήσει κανείς την προέλευσή τους, τις ιδεολογικές αφετηρίες, τις απόψεις τους, θα δει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη πολυδιάσπαση στο εσωτερικό τους».

Ο ίδιος έκανε λόγο για απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, απογοητευμένοι «Συριζαίοι», υπάρχουν απολιτίκ ψηφοφόροι, υπάρχουν από «ορφανά του Κασιδιάρη» εκτιμώντας ότι δύσκολα αυτό το εκλογικό κοινό που κατατάσσεται δημοσκοπικά στους αναποφάσιστους θα μετατοπιστεί μαζικά στη μια ή την άλλη πλευρά.

Πηγή: Newsroom | EΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More