Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε. Λαζάρου στην ΕΡΤ για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές και τη σημασία μιας ενδεχόμενης ήττας των Δημοκρατικών

Για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσων της ΕΡΤ, η δρ. Έλενα Λαζάρου, επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Chatam House, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει έντονη πόλωση η οποία εκτίμησε ότι θα παραμείνει μέχρι τη διαξαγωγή των εκλογών.

Σε ερώτηση του Απόστολου Μαγγηριάδη για το τι θα σήμαινε μια νίκη των Ρεπουμπλικανών και πόσο θα περιόριζε τις κινήσεις Μπάιντεν μια επικράτησή τους σε Βουλή και Γερουσία η κ. Λαζάρου απάντησε ότι:

«Το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι να επικρατήσουν οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή και να κρατήσουν τη Γερουσία οι Δημοκρατικοί, αλλά βέβαια υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο να καταφέρουν να επικρατήσουν και στα δύο και στην Άνω και την Κάτω Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν οι δυνατόητητες να περάσει νομοσχέδια και νομοθεσία σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση που είναι δύσκολη και ο Πρόεδρος θα αναγκαστεί σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο εκτελεστικά διατάγματα, τη δύναμη το βέτο και ίσως να ασχοληθεί περισσότερο με θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία δεν είναι αναγκαστικά θέματα νομοθεσίας».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More