Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.: Επισφαλής η λειτουργία του νοσοκομείου – Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 4 παθολόγοι

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών κρούει για μία ακόμη φορά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών, μετά και τις πρόσφατες τέσσερις νέες παραιτήσεις παθολόγων ιατρών.

 «Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα χαρακτηρίζεται επικίνδυνη» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΝΣ καταγγέλλοντας ευθέως τη διοίκηση του Νοσοκομείου αφενός, γιατί δεν διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και αφετέρου, γιατί δεν ενημερώνει τους κατοίκους της Π.Ε. Σερρών. Κάνοντας λόγο για αλαζονική αδιαφορία από την πλευρά της διοίκησης,  στην ανακοίνωσή της παραθέτει το ιστορικό αποδυνάμωσης των κλινικών του νοσοκομείου από το 2019 μέχρι σήμερα (με την μη λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος, τη διακοπή λειτουργίας της  Ουρολογικής και τις παραιτήσεις των ιατρών) αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζει- της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Ως Υγειονομικοί και κάτοικοι αυτού του Νομού, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτές τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί στο «πάμε κι όπου βγει» της Κυβέρνησης. Είναι σαφές και οφθαλμοφανές ότι με αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, το Νοσοκομείο Σερρών οδηγείται σε επισφαλή λειτουργία, που υποβαθμίζει το νοσοκομείο και θα οδηγήσει κι άλλους γιατρούς σε παραίτηση», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της ΕΝΙΣ Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν: Να γίνει  διπλασιασμός στους μισθούς και διπλασιασμός του προσωπικού στα Νοσοκομεία (όπως καταγράφηκε στην τελευταία 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ το Νοέμβριο), να σταματήσει η μετακίνηση των παθολόγων ιατρών, να γίνει ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την πλήρη κάλυψή τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More