Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε.Ο. Πατρών – Πύργου: Οδική ασφάλεια μέσω ενεργειακής αναβάθμισης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που ξεκίνησε από τον Πύργο με κατεύθυνση προς Πάτρα. Τις εργασίες του έργου, με το οποίο επιλύεται ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, παρακολούθησε από κοντά χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πύργο με την αντικατάσταση – σε πρώτη φάση – των συμβατών φωτιστικών σωμάτων, με νέους λαμπτήρες τύπου LED, καθώς στους κύριους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται στο 55% της προηγούμενης κατανάλωσης.

Στην παρούσα, Β΄ φάση, γίνεται αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων και επισκευή του εσωτερικού μηχανισμού τους, προκειμένου να αποκατασταθεί με αυτόν τον τρόπο η επαναλειτουργία των φωτιστικών σωμάτων που είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, θέτοντας έτσι εκτός λειτουργίας μεγάλα τμήματα του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More