Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν σκοτώνει, έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας – Το drone πάνω από το Κρεμλίνο δεν ήταν το δικό μας

«Ο Πούτιν ελέγχει τις πληροφορίες στη Ρωσία και όταν καταλάβει ότι δεν μπορεί να βγει νικητής από το σύγκρουση, θα χάρη στην προπαγάνδα να κάνει να πιστέψει ότι κέρδισε ούτως ή άλλως. Η μόνη λύση είναι να φύγουν οι Ρώσοι από τα κατεχόμενα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε με κυρώσεις, να ασκήσουμε πίεση και να μη χρειαστεί να κερδίσουμε απλώς στο πεδίο της μάχης», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Ερωτηθείς σχετικά, δεν θέλησε να αναφερθεί στο πότε, ακριβώς πρόκειται να αρχίσει η μαζική, ουκρανική αντεπίθεση. «Ετοιμαζόμαστε, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

«Να μιλήσω με τον Πούτιν; Όχι, γιατί; Όταν έγινα πρόεδρος το 2019, τον συνάντησα για να τελειώσει ο πόλεμος (στην Κριμαία). Δέχτηκα την προσφορά του αλλά κάτι γινόταν κάθε μέρα, μια πρόκληση, ένας άνθρωπος σκοτωμένος. Οι ελεύθεροι σκοπευτές παρέμειναν στα κατεχόμενα, σαν να έκαναν σαφάρι με ζωές ανθρώπων. Κάλεσα το Κρεμλίνο και όλα τα κράτη: Γαλλία, Γερμανία. Σε ποιον πρέπει να μιλήσω; Δεν βλέπει τίποτα. Είναι ένα αστείο γι ‘αυτόν. Ο Πούτιν θα μπορούσε επίσης να κάνει διπλωματικά βήματα, αλλά πιστέψτε με, ένα χρόνο αργότερα θα άρχιζε πάλι να σκοτώνει», τόνισε στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι σημείωσε: ««Ο Πούτιν σκοτώνει, δεν μπορούμε να έχουμε μεσολάβηση μαζί του. Δεν καταλαβαίνει πλήρως τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία. Νομίζω ότι έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτό το drone πάνω από το Κρεμλίνο δεν ήταν το δικό μας. Ο Πούτιν ήθελε να γίνει πιστευτό. Έπρεπε να μας χτυπήσει με κάποιο τρόπο. Εφευρίσκει πράγματα, αλλά δεν το κάναμε. Θα το λέγαμε, δεν θα φοβόμασταν να το παραδεχτούμε».

Σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων από την ρωσική πλευρά, υπογράμμισε ότι «ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι περνάει από το μυαλό του Ρώσου προέδρου».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «δεν αναπτύξαμε σχέσεις με τη Λατινική Αμερική και ήταν δικό μας λάθος. Οι σχέσεις με την Αφρική πρέπει επίσης να αλλάξουν. Τώρα προσπαθώ να χτίσω νέες γέφυρες με τη Λατινική Αμερική, αλλά είναι τεράστια δουλειά».

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More