Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζεμενίδης στο ΕΡΤΝEWS: Το πράσινο φως για τα F-35 έχει δοθεί πριν από την επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά – «Αποσυνδέονται» από το αίτημα για τα τουρκικά F-16»

Στην αποκάλυψη ότι το πράσινο φως για τα F-35 είχε δοθεί πριν από την επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά, αλλά και ότι η προμήθειά τους «αποσυνδέεται από το τουρκικό αίτημα για αναβάθμιση και αγορά των F-16 προχώρησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Έντι Ζεμενίδης μιλώντας στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤNEWS και τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν το πράσινο φως για τα F-35 δόθηκε στα Χανιά ή είχε προηγηθεί έγκριση, ο κ. Ζεμενίδης απάντησε καταφατικά «Είχε δοθεί», προσθέτοντας πως «τα F-35, όπως λέγαμε, πάντα θα τα έπαιρνε η Ελλάδα. Τώρα ήταν με… ποια μέρα και πότε».

Επεξηγώντας τη θέση του, ο κ. Ζεμενίδης είπως στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ «δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι αυτή η πολιτική που συνδέσανε [η σύνδεση των τουρκικών F-16 με τα f-35] θα είχε τραβήξει μέχρι τώρα και πιστεύω ότι δώσανε και σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι ό,τι και να κάνετε, ό, τι και να κάνετε μέσα σε αυτό το μήνα προχωράει η διαδικασία τα F-35 για την Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More