Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ζεσταίνεται» η κίνηση στην αγορά ενόψει Χριστουγέννων

Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων. Οι καταναλωτές προμηθεύονται τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι έχοντας να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές.

Στην παραδοσιακή αγορά Καπάνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι καταναλωτές κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές για το γιορτινό τραπέζι. Η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δίνει ώθηση στην αγορά. Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι οι τιμές είναι σταθερές όλη τη χρονιά, ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα των καταναλωτών που μιλούν για αυξημένο κόστος στα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι. Η γαλοπούλα κοστίζει 9 ευρώ το κιλό, το χοιρινό κοντοσούβλι 8 ευρώ, η τηγανιά 5,30 και η μπριζόλα λαιμού 5,80.

Έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας δείχνει ότι στο επόμενο εξάμηνο ένας στους δύο καταναλωτές θα μειώσει τις δαπάνες για αγορά προϊόντων, ενώ οι πληρωμές λογαριασμών και οι αγορές προϊόντων αποτελούν πλέον τις δύο μεγαλύτερες δαπάνες ως ποσοστού του μηνιαίου εισοδήματος.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου, Μίνα Μαυρογιάννη, Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More