Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανεύει το ΕΑΚ του Ολυμπιακού Χωριού, με ακόμα μεγαλύτερη λάμψη από το 2004

Τη λειτουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου (μπαλόνι) εντός του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού, μόνιμη έδρα των Ομοσπονδιών Πάλης, Τζούντο και Πυγμαχίας την 1η Απριλίου, καθώς και την επαναλειτουργία της πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων, που είχε μείνει ανενεργή από το 2004, την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΕΑΚ του Ολυμπιακού Χωριού.

Παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, του προέδρου του ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρου Γαλάνη και εκπροσώπων της αθλητικής οικογένειας, ο κ. Βρούτσης έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη προκηρύσσεται διαγωνισμός για την τοποθέτηση ταρτάν, υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις διεθνείς πιστοποιήσεις στο γήπεδο του στίβου.

«Είκοσι χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού αναμορφώνονται χάρη στη μεθοδικότητα, τη συνέπεια και τον προγραμματισμό της διοίκησης και φυσικά της πολιτικής μας βούλησης να στηρίξουμε με αυξημένη χρηματοδότηση όλες τις υφιστάμενες εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αθλητισμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής του υπουργείου και συγκεκριμένα, στην Ασφάλεια, στην Προσβασιμότητα των ΑμεΑ, στην ενεργειακή αναβάθμιση για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών.

O γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς από την πλευρά του δήλωσε: «Εδώ χτυπούσε η καρδιά του αθλητισμού πριν από 20 χρόνια και με χαρά βλέπουμε να ζωντανεύει ξανά αυτός ο χώρος. Περιμένουμε να λειτουργήσει ξανά και το κολυμβητήριο, που για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρος Γαλάνης, ευχαρίστησε τον υπουργό για την αμέριστη συμπαράστασή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «απέδειξε ότι συμβάλει έμπρακτα στην εκπλήρωση των στόχων μας με την αύξηση του προϋπολογισμού. Επανεπενδύουμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας, κάνοντας καθημερινά μικρά θαύματα και ευχαριστώ γι’ αυτό, όλα τα μέλη της ομάδας μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More