Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεία: Δρόμοι, παραλιακό μέτωπο και Ινστιτούτο Ναυτιλίας

Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ανακοίνωσε στις εργασίες του OLYMPIA FORUM στην Αρχαία Ολυμπία ότι εντός του 2022 θα υπάρξει δρομολόγηση για την ίδρυση ενός Ινστιτούτου Έξυπνης και Πράσινης ναυτιλίας με έδρα τον Πύργο και το Κατάκολο.

Παράλληλα, η κα Αυγερινοπούλου στάθηκε στην ομιλία της κατά κύριο λόγο στα έργα τα οποία έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση αυτά τα τρία χρόνια και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανάπτυξη της Ηλείας, έτσι ώστε να σταματήσει να είναι από τους νομούς οι οποίοι έχουν σημαντικά προβλήματα. Αναφέρθηκε διεξοδικά και στο δρόμο Πάτρα-Πύργος, αλλα και στην ανάγκη για να υλοποιηθούν όλα τα έργα, που θα δώσουν μία άλλη πνοή στο νομό.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός αναφερόμενος στις υποδομές, τόνισε ότι η Ηλεία πληγώνεται με πολλά θέματα όπως το Πάτρα – Πύργος, αστικού δικτύου, το έργο του φράγματος στον Πηνειό και την ολοκλήρωση του Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος εξάλλου τόνισε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης ιδιαίτερα στο παραλιακό νότιο κομμάτι της Ηλείας. «Υπάρχουν ζώνες και οικισμοί που δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο. Πρέπει να δημιουργηθούν ζώνες οικισμού σε περιοχές όπως στη Σπιάντζα», σημείωσε συγκεκριμένα. Μίλησε για αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει την περιοχή του Καϊάφα και ζήτησε να συμβεί και το ίδιο με την προστατευόμενη περιοχή Στροφυλιας Κοτυχίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More