Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεία: Εντός της εβδομάδας οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους

Το συνολικό ποσό των 7.800.000 ευρώ, θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ως προκαταβολή στους πυρόπληκτους της χώρας, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι του 2021, αφήνοντας πίσω τους καταστροφές. Από το ποσό, τα 2.620.000 ευρώ αφορούν την Ηλεία, εκ των οποίων το 1.582.000 ευρώ αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και το 1.083.000 ευρώ αφορά τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, τα χρήματα που θα διατεθούν και προορίζονται για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, θα καταβληθούν σε όσους δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα προκαταβολή και σε όσους είχαν λάβει μέρος προκαταβολής, αλλά σύμφωνα με τα τελικά πορίσματα η ζημία είναι μεγαλύτερη και ως εκ τούτου θα καλυφθεί η σχετική διαφορά.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που αφορούν εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, περιφράξεις, τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων όπως αυτά θα συμπεριλαμβάνονται στους ολοκληρωμένους φακέλους που θα αποστέλλει η Περιφέρεια, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή φακέλων και έχουν γίνει και οι πληρωμές για κάθε φάκελο που έχει αποσταλεί. Για το σύνολο των αποζημιώσεων αυτών, υπάρχει δεσμευμένο ποσό.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες πληρωμές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More