Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεία: Με θετικό απολογισμό «κλείνει» η αντιπυρική περίοδος 

Με επιχειρησιακή ετοιμότητα ξεκινά η νέα αντιπλημμυρική περίοδος 2023-2024, όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και της επιτυχούς αντιμετώπισης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, σημείωσε πως  ο συνολικός συντονισμός, με ταχύτατη αντίδραση και αποτελεσματική διαχείριση, είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας  που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

«Το υψηλό και άψογο επίπεδο της συνεργασίας, αποτυπώθηκε με τον πιο εμφαντικό τρόπο κατά την διάρκεια του – αναμφισβήτητα – δύσκολου καλοκαιριού που διανύσαμε, καθώς αρκετές φορές, η Ηλεία βρέθηκε σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (προβλέψεις κατηγορίας 4 και 5) και παρόλα αυτά, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, στην πλειοψηφία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς εν τη γενέσει τους» τόνισε, ευχαριστώντας θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα, τις Αστυνομικές Αρχές, τις Στρατιωτικές Δυνάμεις, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τις Υπηρεσίες για τη σημαντική συμβολή τους.

 Όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία, ο κ.Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της αδιάκοπης προσπάθειας που έχει προηγηθεί – με εκτέλεση εργασιών και εν μέσω καλοκαιριού – για τον καθαρισμό και τη θωράκιση των αντιπλημμυρικών έργων, τόσο μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων όσο και μέσω της Πολιτικής Προστασίας, ακόμα και στο αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού. Σχετική προετοιμασία, με προμήθεια αντιπαγετικού άλατος, έχει γίνει και για την αντιμετώπιση προβλημάτων από πιθανή εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More