Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτροκίνηση: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ασφάλεια και τις τεχνικές προδιαγραφές

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ – Helexpo) για να απονείμει τα Πιστοποιητικά Παρακολούθησης και Επιτυχίας του προγράμματος εκπαίδευσης: «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δόθηκαν πιστοποιητικά σε εργαζόμενους, επαγγελματίες στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ο πρόεδρος του συλλόγου πτυχιούχων μηχανικών ιδιοκτητών συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων, Βασίλης Αραβίδης, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το τι σημαίνουν αυτά τα πτυχία.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο μας, είναι τα πρώτα πτυχία που δίνουμε στα οχήματα υψηλής τάσεως, στα λεγόμενα ηλεκτρικά και είναι οι πρώτοι συνάδελφοι που παίρνουν αυτές τις άδειες για να μπορούν να επισκευάσουν αυτά τα οχήματα. Είναι κάτι καινοτόμο για μας, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι συνάδελφοι έχουν εκπαιδευτεί για να μπορούν να τα επισκευάσουν. Τα σεμινάρια που κάναμε είχαν βάση την πραγματική εκπαίδευση. Ο χώρος έχει περάσει μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές και είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και σε αυτό το κομμάτι», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καμπάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More