Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ημέρα των Νεκρών»: Με λουλούδια, βωμούς και κεριά, οι Μεξικανοί τιμούν τους αποθανόντες συγγενείς τους

Με αυτοσχέδιους βωμούς, λουλούδια, κεριά, και παλιές φωτογραφίες τιμούν οι Μεξικάνοι τους νεκρούς συγγενείς τους όπως κάθε 1η Νοεμβρίου, στην «Ημέρα των Νεκρών».

Όπως αναφέρουν οι Μεξικανοί αυτή την ημερομηνία δεν τιμούν τον θάνατο, αλλά τους προγόνους τους. Είναι μια γιορτή για εκείνους με τους οποίους μοιράστηκαν τον χρόνο τους.

(AP Photo/Marco Ugarte)

Κατά την παράδοση, οι «ζωντανοί» φτιάχνουν για κάθε νεκρό αγαπημένο τους ένα αυτοσχέδιο βωμό με λουλούδια και κεριά, ώστε να του δείξουν το δρόμο να τους επισκεφθεί. Μόλις δύσει ο ήλιος, οι ντόπιοι συγκεντρώνονται στο νεκροταφείο για να ανάψουν κεριά πάνω από τους οικογενειακούς τάφους και να ξεκινήσουν μια αγρυπνία γνωστή ως “vela”.

(AP Photo/Marco Ugarte)

Η γιορτή είναι αφιερωμένη στην επανένωση των ζώντων όσους έχουν φύγει, όχι με έναν κατ’ ανάγκη πένθιμο τρόπο, αλλά μέσα από εορτασμούς, τραγούδια, χορούς, αναμνήσεις, γέλια και μεταμφιέσεις.

(AP Photo/Maria Alferez)

Μια κούκλα στολίζει τον τάφο ενός νεογέννητου στο νεκροταφείο San Gregorio Atlapulco κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού.

(AP Photo/Marco Ugarte)

Πηγή: Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More