Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα για τη δακοκτονία στη σύγχρονη εποχή

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με θέμα: «Η δακοκτονία στη σύγχρονη εποχή, μέθοδοι αντιμετώπισης».

Την ημερίδα παρακολούθησαν δεκάδες γεωπόνοι και παραγωγοί και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους μέχρι τέλους, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την προστασία της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή μας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Τσάκωνας, στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία των τοπικών γεωπόνων με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας και τους επιστήμονες, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του δάκου. «Στα νέα δεδομένα που επιφέρουν η πράσινη συμφωνία και η κλιματική αλλαγή, είναι μονόδρομος η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής καθηγητής εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ΔιονύσηςΠερδίκης, στάθηκε στους σύγχρονους τρόπους καταπολέμησης του εντόμου. «Μέσα από προγράμματα ευφυούς γεωργίας που αναπτύσσονται, ευελπιστούμε πολύ σύντομα να υπάρχει στοιχειωμένη έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία των ελαιώνων», είπε ενώ ο καθηγητής φαρμακολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ΙΤΕ ΓιάννηςΒόντας, σημείωσε τα τελευταία δεδομένα της ανθεκτικότητας που έχουν παρουσιάσει τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στον ελλαδικό χώρο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More