Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα “Το νου σου στο παιδί” για την παρενόχληση- κακοποίηση- εκφοβισμό

Η παρενόχληση σε βάρος των παιδιών, η αποπλάνηση ανηλίκων μέσω του διαδικτύου μπορεί να αποδοθεί ως επιδημία των καιρών μας και ως αδυναμία προστασία τους από τους θύτες που έχουν εξελίξει τις πρακτικές προσέγγισης δημιουργώντας σχέσεις, αρχικά εμπιστοσύνης και κατανόησης- και εν τέλει εκμετάλλευσης του ανηλίκου.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων πέντε σχολείων σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου διοργανώνουν ημερίδα για την παιδική κακοποίηση και τον εθισμό στο διαδίκτυο, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Αχίλλειον.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα στη χώρας μας το 21% των παιδιών δηλώνει ότι έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το ανέφερε σε κανέναν ούτε γονιό ούτε αρμόδια υπηρεσία. Αντίστοιχο είναι το ποσοστό των παιδιών που έχει έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο, ενώ το 41% αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

Σημειώνουμε ότι οι υπηρεσίες της Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή, υπεύθυνη και ηθική χρήση του Διαδικτύου και άλλων ψηφιακών μέσων.

Η σεξουαλική αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου (grooming), αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη και τιμωρείται (Άρθρο 337-Ποινικός κώδικας, Νόμος 4619/2019).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More