Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηνωμένο Βασίλειο: Πρωτοσέλιδο των βρετανικών ΜΜΕ οι συνομιλίες Αλβανών διακινητών που περνούν παράνομα μετανάστες

Οι ομάδες Αλβανών διακινητών που περνούν παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία μετανάστες, συνεχίζουν να παραμένουν πρωτοσέλιδο των βρετανικών ΜΜΕ.

Τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης δεν φαίνεται να δίνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, κι έτσι οι ομάδες αυτές συνεχίζουν τη δράση τους.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail μέσα από έρευνα, κατάφερε εύκολα να έρθει σε επαφή με κάποιους από τους Αλβανούς διακινητές, επικοινωνώντας μαζί τους μέσω κοινωνικών δικτύων ή ακόμα και τηλεφώνου.

Αυτό που αποδεικνύεται στο δημοσίευμα της Daily Mail είναι το γεγονός ότι αυτοί οι διακινητές χρησιμοποιούν τηλέφωνα εγγεγραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία και ότι έχουν μοιραστεί μαζί τους τις πληρωμές για την οργάνωση και το πέρασμα στον προορισμό.

3500 ευρώ το άτομο ήταν η τιμή που ανάφερε ένας από τους διακινητές ο οποίος ενημέρωσε τους πράκτορες οι οποίοι εμφανιζόταν ως ενδιαφερόμενοι να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διέλευση θα γινόταν με φουσκωτό ή φορτηγό.

Ένας άλλος εξ αυτών περνούσε επίσης ασυνόδευτους ανηλίκους, προσφέροντας έκπτωση 500 ευρώ για ένα 15χρονο αγόρι.

Η μόνη τους προϋπόθεση, σύμφωνα με τις συνομιλίες που αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα, ήταν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των ατόμων που θα περνούσαν και τις φωτογραφίες διαβατηρίου όσων θα πλήρωναν για να περάσουν παράνομα στη Βρετανία.

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: Euronews

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More