Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ην. Βασίλειο: Κύπριοι δικηγόροι στο στόχαστρο κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών

To Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στους “Financial Fixers” (Οικονομικούς ‘Διορθωτές’) όπως τους ονομάζει, του Ρώσου ολιγάρχη και πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς και του Ουζμπεκο-Ρώσου ολιγάρχη επιχειρηματία Άλισερ Ουσμάνοβ.

Τα νέα μέτρα του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύουν σε όσους βοηθούν τους ολιγάρχες να αποφύγουν το πλήρες κόστος των κυρώσεων.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Κύπριοι δικηγόροι Δημήτρης Ιωαννίδης και Χριστόδουλος Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, ο Δημήτρης Ιωαννίδης είναι πάροχος εταιρικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Ρώσου δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη και πρώην ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς. 

“Τις ημέρες και τις εβδομάδες που οδήγησαν στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ιωαννίδης αναδιάρθρωσε τα καταπιστεύματα που συγκέντρωναν περιουσιακά στοιχεία άνω των 760 εκατομμυρίων στερλινών για λογαριασμό του Αμπράμοβιτς, συμπεριλαμβανομένου του αρχοντικού στο Κένσιγκτον του Λονδίνου αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών.”

Ο Χριστόδουλος Βασιλειάδης είναι Κύπριος δικηγόρος και συνεργάτης του Ουζμπεκο-ρώσου ολιγάρχη Άλισερ Ουσμάνοβ. “Τον ίδιο μήνα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η σύνδεση του Ουσμάνοβ με το αρχοντικό 16ου αιώνα Tudor Surrey Manor House καθώς και το κτήμα «Sutton Place Estate» εξαφανίστηκε. Το κτήμα ανήκει τώρα σε εταιρείες που ανήκουν στον Βασιλειάδη. Ο Βασιλειάδης είναι επίσης διευθυντής της Sberbank Investments Limited.”

“Περιορίζουμε το δίκτυο της ρωσική ελίτ και εκείνων που προσπαθούν να τους βοηθήσουν ώστε να κρύψουν τα χρήματα τους για τον πόλεμο.

“Μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στοχεύει εκείνους που υποστηρίζουν τον πόλεμο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να σταματήσει ο Πούτιν” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών James Κλέβερλι.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More