Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Δύο ομογενειακοί φορείς στηρίζουν την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI) και η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Global Greek Film Initiative – GGFI) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ενός από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους οικονομικούς τομείς της χώρας. Οι επιδοτήσεις της THI έχουν σκοπό να διευκολύνουν την εκπαίδευση σκηνοθετών και πληρώματος στην Ελλάδα, προκειμένου να υποστηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επαγγελματική ανάπτυξη των Ελλήνων σε αυτούς τους τομείς.

Η GGFI ιδρύθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λος Αντζελες (Los Angeles Greek Film Festival – LAGFF), και, συγκεκριμένα, τη Λία Μποζονέλη (Lia Bozonelis), την Έρση Ντάνου (Ersi Danou) και τον διευθυντή του LAGFF, Άρη Κατωπόδη. Το εγχείρημα έχει σχεδιαστεί στρατηγικά για τη δημιουργία μιας σειράς νέων ετήσιων προγραμμάτων προώθησης πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και της Ελληνικής Διασποράς, ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς και να αποτελέσει το κέντρο των Βορειοαμερικανικών και παγκόσμιων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Σε συνάρτηση με τις επιδοτήσεις, η THI συνδιοργάνωσε μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες για τα μέλη της ομάδας New Leaders κάτω των 45 ετών. Ενα πλήθος ανθρώπων απόλαυσε μια βραδιά με ζωντανή μουσική από την Ευαγγελία στο Sunset House στο Δυτικό Χόλιγουντ.

Αυτές οι επιδοτήσεις θα υποστηρίξουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αξιοποιώντας τα κίνητρα της κυβέρνησης και την τρέχουσα δυναμική που δημιουργείται από την παραγωγή αρκετών μεγάλων ταινιών στη χώρα.

Η πρώτη επιδότηση θα ωφελήσει τα πολύ επιτυχημένα Discovery Days της GGFI, ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που το LAGFF υλοποιεί εδώ και εννέα χρόνια στο Λος Άντζελες, συγκεντρώνοντας ειδικούς της βιομηχανίας για να βοηθήσουν τους ελληνικούς κινηματογραφιστές στην επεξεργασία σεναρίων, την πραγματοποίηση αλλαγών στην παραγωγή και την ανάπτυξη ιδεών. Για πρώτη φορά, με τη βοήθεια της THI, το πρόγραμμα Discovery Days θα φτάσει απευθείας στην Ελλάδα. Η GGFI θα ενωθεί με τις προσπάθειες της Faliro House Oxbelly για την επαγγελματική εκπαίδευση Ελλήνων σε διάφορους τομείς του κινηματογράφου και τηλεόρασης και για την περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Όταν γυρίζονται ταινίες στην Ελλάδα, βοηθούν την χώρα οικονομικά, αλλά αποτελούν και δωρεάν διαφήμιση, όπως επίσης και στην ενίσχυση της ελληνικής υπερηφάνειας στην Διασπορά, όταν βλέπουμε μέρη που αγαπάμε στην Μεγάλη Οθόνη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γεώργιος Στάμας (George Stamas).

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More