Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν στηρίζει τους υπέρμαχους του ελέγχου της οπλοκατοχής στο Τενεσί – Η υποδοχή στον Λευκό Οίκο και τα μηνύματα

Mε τρεις εκπροσώπους της πολιτείας του Τενεσί που πρωτοστατούν στον αγώνα για την αυστηριοποίηση του νόμου που επιτρέπει την αγορά και κατοχή όπλων συναντήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως στήριξη στις ενέργειες των τριών νομοθετών, που μετά τη συμμετοχή τους σε πορείες για την κατάργηση ή τον περιορισμό της οπλοκατοχής τον Μάρτιο μετά από ένα μακελειό σε σχολείο, εκδιώχθηκαν από το Πολιτειακό Κογκρέσο του Τενεσί. Μια ενέργεια που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση αυτή του Πολιτειακού Κογκρέσου στο Τενεσί ήταν «σοκαριστική» και «αντιδημοκρατική». Πριν από λίγες ημέρες το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα με 36-0 την επιστροφή του Δημοκρατικού Τζάστιν Τζόουνς στα πολιτειακά έδρανα της βουλής κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης ενώ το ίδιο έγινε και για τον Τζάστιν Πίρσον.

Biden meets Tennessee state lawmakers to discuss gun control https://t.co/OPQfOQ00YW pic.twitter.com/5LCCXP5rXZ

— Reuters (@Reuters) April 25, 2023

«Το θάρρος είναι κάτι που μπορεί να είναι μεταδοτικό», είπε ο Τζάστιν Τζόουνς μετά από μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Αν και ο Μπάιντεν και ο Χάρις επιδίωξαν ισχυρότερο έλεγχο των όπλων, συμπεριλαμβανομένης της ανανεωμένης απαγόρευσης των όπλων επίθεσης, ο Τζόουνς ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τους συνομιλίας. Ο Τζόουνς είπε «μερικές φορές πρέπει να κάνουμε κάτι ασυνήθιστο».

Τίποτα δεν είναι εγγυημένο για τη δημοκρατία μας

«Υπερασπίζεστε τα παιδιά μας, υπερασπίζεστε τις κοινότητές μας», είπε ο Μπάιντεν στους τρεις νομοθέτες, Τζάστιν Τζόουνς, Τζάστιν Πίρσον και Γκλόρια Τζόνσον που έγιναν γνωστοί ως οι «τρεις του Τενεσί».

«Τίποτα δεν είναι εγγυημένο για τη δημοκρατία μας – κάθε γενιά πρέπει να παλέψει για αυτήν», είπε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπάιντεν ήταν «περήφανος» και «ευγνώμων» που είδε τους τρεις εκπροσώπους του Τενεσί να ζητούν αυστηρότερους περιορισμούς στα όπλα, ιδιαίτερα την απαγόρευση των λεγόμενων όπλων επίθεσης.

Τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι δολοφονήθηκαν στις 27 Μαρτίου σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί από μιας ένοπλης 28χρονης που σκοτώθηκε αργότερα από αστυνομικούς με τα περασταστικά ένοπλης βίας να είναι δεκάδες σε σχολεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Reuters, stripes.com

Δείτε επίσης:

Τενεσί: 28χρονη πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικους σε σχολείο – Έπεσε νεκρή από τα πυρά αστυνομικών

ΗΠΑ: Διαδήλωση έξω από το Κογκρέσο με αίτημα τη απαγόρευση των όπλων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More